3 Mayıs 2009 Pazar

Barack Tarih Yargılamayı Obama

Barack Tarihimizi Yargılamayı Obama
27/4/2009 ·



Obama'nın Türkiye için Bush'tan daha da puşt olduğunu zaman gösterecek.Obama'nın başkan yardımcısı Türkiye karşıtı lobilere yakın Biden'siz.Türkiye'yi Kıbrıs'ta da işgalci olarak görüyorlar.Obamanın dünyaya barış getireceği de palavra ve saflıktan başka bir şey değil.İsrail yanlısı politika devam edecek,Davos olayından sonra Obamanın temsilcisinin Türkiye'ye gelmekten vazgeçmesi de bunun göstergesi.Savaş ekonomisine ve kendine bir düşman yaratarak gücünü ve liderliğini sürdürmeye dayalı ABD siyaseti devam edecek.

Obama,soykırım demesin diye Azeri kardeşlerimizi küstürmek pahasına Ermenistanla yakınlaştık ve Obama konuşmadan bir gece önce Ermenistan'la yol haritasında mutabık kaldığımız açıklandı,ara bulucumuz da manidardı,soykırım yapılmadı diyenleri tutuklamaya kalkan İsviçre!Ermenistan devlet başkanına nasıl bir taahhütte bulunulduysa adam ben Türkiye'ye maça gelene kadar sınırlar açılır diyor,hükümetimizden hiç bir cevap gelmiyor.Sınırı açacaksın,Ermenistan Karabağ işgalinden,3 T(Toprak,Tanıma,Tazminat) talebinden vazgeçecekmi?! Hayır,seneye yine Obama soykırım demesin diye yine yeni tavizler isterler.Sınırın açılması
karşılığında Ermenistan'ın kazancı büyük,Türkiye'nin kazancı yok,kaybı çok.Bu mu Başbakan Erdoğan'ın win,win(kazan,kazan) politikası!


Obama soykırım demedi,büyük felaket dedi diye avunuyoruz,adam Ermenilere katliam yaptığımızı,büyük tarih bilgisiyle! anlattı,soykırım demese de o anlama gelen,Ermenilerin hoşuna gidecek,Ermenice soykırım anlamına gelen sözler
kullandı,bize de yaranamadı,Ermenilere de ;çünkü Ermeniler,Obama'dan seçimöncesi verdiği sözü tutmasını ve soykırımın İngilizce karşılığı olan, genocide sözünü kullanmasını bekliyorlardı. Başbakan,bu büyük felaket açıklamasını nasıl dengeli buldu,anlamak mümkün değil.Siyasiler,şu işi tarihçilere bıraksalar,tarihi yeni baştan yazmaya çalışmasalar gerçekler aydınlanır. Medyanın pohpohlamasından,Bush’un yaptıklarından sonra umut olmasından dolayı ülkemizde oluşan karaoğlan Obama sevdası da yavaş yavaş bitecek,takke düşüyor,kel görünecek.Bıktım artık soykırım şantajından,insanın soykırım dese de kurtulsak diyesi geliyor.ABD dedi diye torunlarımızı soykırım yaptık utancıyla yaşatacak bir tanımayı yapacak değiliz. Önce kendileri tarihle yüzleşsinler,Vietnam,Irak’ta yaptıklarından özür dilesinler,sonra biz tarihimizde hata varsa kabul edelim,ama bizim tarihimizde soykırım yok,Çanakkale savaşı,Kurtuluş savaşı gibi yokluk,yoksulluk,açlık,imkansızlık içinde emperyalist yedi düvele meydan okuyan büyük destanlar var.

Arda Girgin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder