21 Aralık 2008 Pazar

Ülkesinden Utanan Aydınlar

Önce Fransa Ruanda da,Cezayir’de yaptıkları katliamlar için,Amerika Kızılderelileri yerinden yurdundan ettiği için özür dilesin,Ermeiler Azerilere yaptıkları Hocalı katliamı için,Asala'nın öldürdüğü diplomatlarımız için,emperyalistler kanla yazdıkları tarih için özür dilesin,ondan sonra bizden özür beklensin.

Ermeni tehciri sırasında üzücü bir takım olaylar yaşanmış,bu inkar edilemez;ancak bu sistemli bir soykırım kesinlikle değildir.Savaş sırasında emperyalistlerin kışkırtmasıyla ayaklanan Ermenilere madalya mı takılacaktı!,üstelik İstanbul’daki Ermenilere dokunulmadı.

Soykırım arıyorsanız o kanlı geçmişini inkar eden,yok sayan Almanya’ya bakarsınız,6 milyon Yahudi,sadece Yahudi oldukları için gaz odalarına atılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti ne yazık ki aydından çok hain yetiştirmiştir.İkinci Cumhuriyetçiler ülkeyi karalamak,kötülemek,ihanet etmek için hiçbir fırsatı kaçırmıyorlar,sözüm ona vicdanlı,barışçı olan aymaz saftirikler de bu koroya katılıyor.

Benim üzüldüğüm bir diğer nokta;Uğur Mumcunun oğluyla evlenen Ece Temelkuranın da imza atanların içinde olması,Uğur Mumcu herhalde yaşasaydı geliniyle gurur duymazdı, çünkü soykırım yalanının emperyalistlerin oyunu olduğunu yazıyordu.

Cumhurbaşkanının bu ihaneti açık toplum,kendine güven,demokrasi olarak görmesi de beni şaşırtmadı,çünkü Tayyip Erdoğan’ın antidemokratik tavırlarına karşı numaralı Cumhuriyetçiler,Gül’e yaklaşıyorlar,gül gibi geçiniyorlar!O da hoşgörülü demokrat rolünü çok iyi oynuyor!Peki bu hainlere arka çıkmak cumhurbaşkanına yakışıyor mu diye sorulabilir,ben de şunu sorarım o makama o cumhurbaşkanı yakışıyor mu?

CHP İzmir milletvekili Canan Arıtmanın cumhurbaşkanına yönelik anne tarafından Ermeni’dir açıklamasını talihsiz ve yakışıksız buluyorum,zaten CHP yönetiminden de gecikmeden kendisine sert bir tepki geldi.İnsanların etnik kökenini sorgulamak ırkçı ve kafatasçı bir yaklaşımdır,bu yaklaşım Atatürk milliyetçiliği ile bağdaşmaz.Bir insanın Ermeni olması utanç verici bir şey değildir,Türk olup Türklüğünden utanması utanç vericidir.Ermeni kökenli olup bu ülkeyi bir çok Türk ten daha çok seven insanlar var.

Önce özür sonra soykırımı tanıma,sonra toprak sonra tazminat,bu gidiş iyi değil!

Ülkesinden,tarihinden utanan aydınlardan söze aydınlardan utanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder