14 Aralık 2011 Çarşamba

Platini,Uefa ve Şike




2010 Dünya Kupası elemeleri...Fransa-İrlanda Playoff maçı... Henry'nin elle attığı golle UEFA başkanı Platini'nin Fransa'sı Dünya Kupası'nda!..

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri...Fransa-Bosna maçı... Bosna yense 1. olup direkt olarak Euro 2012'ye gidecek,Fransa Playoff oynayacaktı.Bosna 1-0 öndeyken Fransa dandik bir penaltıyla beraberliği yakaladı.Pozisyonda faul olmadığı gibi hareket de ceza sahası dışındaydı.Neticede Platini'nin Fransa'sı Avrupa Kupası'nda!..

Euro 2016 da Platini'nin Fransa'sına verildi. Daha önce Fransa'da 2 Dünya,2 Avrupa Kupası düzenlenmesine rağmen...Fransa'nın Euro 2016 organizasyonu için yarıştığı Türkiye'de ise nedense Dünya Kupası da Avrupa Şampiyonası da düzenlenmedi!


En son rezalet geçen gün yaşandı. 7-1'lik Lyon-Dinamo Zagrep maçı... Zagrep'lilerden biri gol yedikten sonra rakip oyuncuya göz kırpıyor,Zagrep defansı bırakıyor ya da göstermelik basıyor.Kaleci daha top ceza sahasına gelmeden yatıyor! İzlemeyi bıraktım,midem bulandı,sinirlerim bozuldu,yıllar önceki Elazığ-Diyarbakır maçı ve İzmir takımı Altay'ın düşmesi aklıma geldi.
Platini'nin ülkesinin takımı Lyon'a sadece 7-1 galibiyet yetmiyordu tabii ki... Ajax'ın da Real Madrid'e farklı yenilmesi gerekiyordu.Ajax'ın buz gibi 2 golünü ofsayt gerekçesiyle vermedi hakem!Real Madrid Ajax'ı 3-0 yendi.
Platini'ye bu maçtan sonra şike iddialarınu soruyorlar:'' Bu maçla ilgili hiçbir şüphem yok'' diyor! UEFA başkanının maçtan hemen sonra sıcağı sıcağına karar vermesi şaşırtıcı gerçekten.. UEFA Fenerbahçe ile ilgili kararı da hemen vermişti.Türkiye'deki gazete küpürlerinden,savcı ile ayak üstü görüşmesinden...Neticede Fenerbahçe'yi masumiyet karinesine aykırı olarak mahkumiyet karinesi ile mağdur etti UEFA... FB'yi mahkum eden UEFA,aleni şike yapan Lyon'u mahkum edecek mi? Hiç sanmıyorum, Lyon Platini'nin takımı,kollanır.Çifte standartlı UEFA'dan bu beklenir.


Hukuka da Fransız olan Platini,Fenerbahçe'yi kesinleşmiş yargı kararı olmadan peşinen mahkum ederken ülkesinin takımı Lyon'u şike yapılmamıştır diyerek peşinen savunuyor.Bu maçı araştırın,soruşturun, yapamıyorsanız bizim özel yetkili gazeteci Mehmet Baransu'yu, özel yetkili savcıyken özel yetkili milletvekili olan Şamil Tayyar'ı,her boka ROK'u gönderelim!


Yukarıda saydığım olaylarda talih kuşlarının hep Platini'nin Fransa'sına ve Fransız Lyon'a gülmesi tesadüf mü?!




Bir değil iki değil üç değil bu Platini'nin vukuatları,yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.
Futbolda organize çete varsa en büyük organize çete UEFA'dır.Şikeci varsa şikecinin ağababası Mösyö Platini'dir.




Platini,Fenerbahçe'yi protesto ederseniz,dava açarsanız şunu şunu yaparım diye tehdit ederek en doğal hak olan dava açma hakkını,en demokratik hak olan protesto hakkını bile tanımıyor.Dedik ya hukuka Fransız,demokrasiye de Fransız Platini,aynı lideri Sarkoyz gibi...
Fenerbahçe'nin,doğal olarak Türkiye'nin bu kadar açık bir haksızlığa uğraması karşısında UEFA Asbaşkanı olan Fenerbahçeli Şenes Erzik ne yapıyor?Hiçbirşey yapamıyorsa istifa etmek de mi aklına gelmiyor?Nedir bu koltuk,makam aşkı,doymadın mı?Başkan olamayacağın belli, ömür boyu UEFA Asbaşkanı olarak mı kalacaksın?


Nato bitti,Amerika bitti,AKP bitti,şimdi sıra UEFA'ya mı geldi diyecek ailem,başın belaya girecek,kimse sana iş vermeyecek diyecek,belki bu yazdıklarım silinecek,belki blog şifrem değişecek giremeyeceğim ama kendim yazıp kendim okusam da yazmaya devam edeceğim.Vicdanımdan taşanları durdurmam mümkün değil. Fuzuli'nin dediği gibi: ''Söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil.''


Arda Girgin


Not:Bu satırlara sakın fanatik bir Fenerlinin hezeyanları demeyin,bu satırların yazarı Beşiktaşlıdır.Ama bu mesele Beşiktaş,Fenerbahçe,Galatasaray meselesi değildir.Bir Türk takımı Fenerbahçe'nin,Türkiye'nin hakkının,hukukunun yenmesidir. Lütfen herkes taraftar gözlüğünü çıkarsın,zerre kadar vicdanları varsa FB'ye oh olsun mantığıyla hareket etmesin.Yarın aynı haksızlık kendi takımlarına yapıldığında şikayet etme hakları olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder