7 Ocak 2012 Cumartesi

Metin Uca-Hakuna Matata-Takma Kafana



Hakuna Matata,Metin Uca'nın tek kişilik gösterisinin adı;anlamı takma kafana demek... ''Hiçbir şeyi kafana takmazsan rahat edersin!'' diyor Metin Uca.


Metin Uca,gösteride gazete küpürlerindeki,haberlerdeki,TV programlarındaki trajikomik olaylardan yola çıkarak Türkiye'ye özgü çelişkileri yansıtıyor,burası Türkiye dedirtiyor,ağlanacak halimize güldürüyor.


İzleyenler,yok artık bu kadar da olamaz diyor,bu gerçek mi,yok yok gerçek değildir diyor,ne yazık ki hepsi gerçek;acı ama gerçek...


Metin Uca,yaşanan bu süreci akıl ve bilimden uzaklaşmaya bağlıyor,hiçbir şeye tepki göstermediğimizi,her şeyi çok çabuk kabullendiğimizi söylüyor.


Hiç arasız 1.5 saatte biten gösteri sonunda acı acı güldüm,kahkahalarla ağladım.Uzun uzun düşündüm.Kafamda bir sürü soru işaretleri kaldı.Metin Uca,eğlenceli uslubu,renkli kişiliğiyle,ince mizahıyla sıkmadan soluksuz izlettiriyor.


Küçük bir eleştirim var Metin Uca'ya:Haksız tutuklamalara üstü kapalı olarak değinse de gündemdeki sıcak gelişme;İlker Başbuğ'un tutuklanmasına değinmesini bekledim,değinmedi.Bir de akıl ve bilimden uzaklaşmaktan bahsederken bunun asıl nedeni;bireylikten çıkıp kul olmamızdan,tarikatlaşma ve cemaatleşmeden bahsetmedi,dokunanın yandığı malum odaktan hiç söz etmedi.



Herkese bu Türkiye gerçeğini,özetini izlemesini tavsiye ederim,hem gülecek,hem düşünecek,hem de eğleneceksiz.


Arda Girgin


Fotoğraflar biraz kötü ve karanlık ama idare edin artık :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder