30 Ocak 2009 Cuma

Aslan Başbakan,son kahraman!

Aslan Başbakan,son kahraman!

Başbakan,Davos’ta toplantıyı terk etti,bir anda onu sevmeyenlerin gözünde bile sempati kazandı.Bir anda kahraman gibi karşılandı,sanki ülkeyi ya da dünyayı kurtardı,Avrupa fatihi gibi karşılandı.AB’den müzakere tarihi aldığımızda da Ankara’da böyle karşılandı.Aslan başbakan,helal olsun sana,yakışır sana,ne de olsa Kasımpaşalı yorumlarından geçilmiyor. Bunun dış politikada bize vereceği zararı bilen,düşünenin de bu yoğun alkış bombardımanında sesi duyulmuyor.

Ülkemizle ilgili bir meselede masayı terk edip,AB’nin küstah sözcülerine,ABD’ye meydan okusa,onlara haddini bildirse ilk alkışlayan ben olurum.Filistin’den bize ne demiyorum,İsrail’in çoluk çocuk, cami demeden yaptığı katliamları kınıyorum ama Hamas’ın hiç mi suçu yok diyorum.Bebelerin eline roket,füze veriyor,çocukların ve diğer sivillerin arkasına saklanarak onların ölümüne sebep oluyor,durduk yerde ateşkesi kestim diyerek savaş için bahane arayan İsrail’in ekmeğine yağ sürüyor.

Türkiye,bu savaşta taraf olmamalıdır,İsrail’e tepkisini koyarken kantarın topuzu kaçmamalıdır,bu tepki antisemitizme dönüşmemelidir.İsrail’in yaptığından tüm Yahudiler sorumlu tutulmamalı,Hitler zihniyeti,Türkiye topraklarından uzak olmalı.


Yüzyıllardır ezilmişlik psikolojimizi,güçlü,Avrupa fatihi Osmanlı özlemimizi ya futbol başarıları ile ya Kurlar Vadisi Irak gibi popülist filmlerle veya sahte kahramanlıklar yaratarak gidermeye çalışıyoruz.

Oysa Türkiye Cumhuriyetinin gerçek kahramanları var,Çanakkale ve kurtuluş savaşı destanlarını yazmış,cumhuriyet kurmuş,müthiş devrimler yapmış, yedi düvele meydan okumuş Büyük Atatürk ve silah arkadaşları var,onun yolundan giden,terörle mücadele eden kahraman Türk askerleri var,sanal,hayali,sahte kahramanlara ihtiyacımız yok.
Arda Girgin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder