27 Ağustos 2011 Cumartesi

Patrondan Kurtulma Sanatı Filmi İzlenimlerim








Geçen Pazar izlediğim Patrondan Kurtulma Sanatı filmi,oyunculukları ile ince esprileri ile,kara mizahı ve aksiyonu ile mükemmel bir film,gülmekten yerlere yatırıyor,sürüklüyor,bir an olsun sıkılmıyorsunuz.









3 kafadarın kendilerine çok çektiren patronlarından kurtulma istekleri anlatılıyor filmde. Bir tanesinin patronu psikopattır,sürekli fazla mesai yaptırdığı gibi 1 kuruş fazla para vermez,zam yapmaz,terfi ettirmez,ölümcül hasta olan ninesini ziyarete gitmesine bile izin vermez.


Diğerinin patronu babası ölünce işinin başına geçen bir serseridir,iş ahlakı sıfırdır,şirket parasını kumara,kızlara,sefahata harcar ve firmanın emektar çalışanlarını o şişman,bu engelli,göz zevkimi bozuyor diye kovmasını ister ondan,yoksa kendisini kovacağını söyler.


Öbürü ise bir dişhekimi asistanıdır,nişanlıdır, seks düşkünü patronunun(Jennifer Aniston) tacizlerinden bunalmıştır.Genelde bayanlar tacize uğrar işyerinde,film ters köşe yaparak komediyi oradan çıkarmış.


Bu 3 arkadaş barda oturup patronlarından dert yanarken hiçbiri işten ayrılmayı göze alamaz,işten ayrılan bir arkadaşları iki yıldır işsiz olduğunu ve garsonluk işine bile kabul edilmediğini anlatır.


En sonunda patronlarını öldürmeye karar verirler.Tabii bütün planları yüzlerine gözlerine bulaştırırlar.Kiralık katil diye 5000 dolar verdikleri adam onlara sadece akıl vermekle yetinir.


Filmde Amerika'daki siyah-beyaz ayrımına da ince göndermeler var.Patron mağdurları,barda her gördükleri siyahiyi potansiyel kiralık adayı sanıyor,onla pazarlık etmeye kalkıyorlar.


Benim en çok hoşuma giden sahne;3 arkadaş cinayet şüphelisi olarak karakoldayken polislere sorar içlerinden birisi: Anayasanın 4. maddesine göre;bizi burada tutmak için yeterli deliliniz var mı?Polislerden biri:Hayır şu anda yeterli delil yok ama... -O halde serbestiz,özgürüz der ve karakoldan çıkarlar.

İşte masumiyet karinesini çok güzel anlatan bir sahneydi bu,keşke bizim ülkemizde bu masumiyet karinesi mahkumiyet karinesine dönüşmese,aksi ıspatlanana kadar herkes suçsuzdur,aksi ıspatlanana kadar herkes suçludur olmasa!...


Ben bu filme gittim,çok güldüm,çok eğlendim,size de tavsiye ederim.Henüz bir işe girmeden patrondan kurtulmayı öğrendim :)


Arda GİRGİN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder