5 Ağustos 2011 Cuma

Cumhuriyet Halk Fıkrası








Seçimden önce yazmayayım,eleştirmeyeyim,
yıpratmayayım,AKP'nin ekmeğine yağ sürmeyeyim dedim.Seçimden sonra Twitter'da birkaç şey yazdım,CHP'lilerce CHP düşmanı ilan edildim.Oysa Baykal'ın başında olduğu Atatürk'ün CHP'sine 2007 ve 2009 seçimlerinde gözü kapalı oy vermiş biriydim.

CHP'de Baykal sonrası ciddi bir çizgi değişimi var,Baykal'ın Atatürk milliyetçisi çizgisini terk etmiş,BDP'ye yakınlaşmış durumda CHP,genel af diyor,özerklik diyor,kan kanla temizlenmez,terör silahla çözülmez diyor,Anayasadan Türk kelimesi çıkarılsın diyor,Mustafa Muğlalı'nın ismi kışladan silinsin diyor,BDP ağzı ile konuşuluyor.


Denizciler gitti,Sav'cılar gitti Sezgin'ler geldi, Mustafa Kemal'ciler gitti Gandi Kemal'ciler geldi,budur Yeni CHP'nin özeti.

Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor CHP'de,rotası belli olmayan bir gemi gibi acemi bir kaptanın dümeninde savrula savrula gidiyor CHP.CHP ile uzaktan yakından ilgisi olmayan DSP'liler,Mümtaz Soysal'ın seçime bile giremeyen BCP'sinden insanlar,yetmez ama evetçiler,2.Cumhuriyetçiler,Sorosçular,Kürtçüler,Fettullahçılar paraşütle getirilip milletvekili yapılırken parti için gecesini gündüzüne katan 40 yıllık CHP'liler aday bile gösterilmedi.


Bu sonradan CHP'lilerden Binnaz,ben Türkiye'de şeriat tehlikesi olduğuna inanmıyorum dedi sırıta sırıta,CHP'nin laik seçmenin hassasiyetlerini hiçe sayarak!Ondan sonra tam seçim arifesinde Zincirlikuyu Mezarlığındaki ''Her canlı ölümü tadacaktır'' ayeti sinir bozucu diyerek bu defa dindar seçmeni karşısına aldı,CHP'yi din düşmanı gibi gören,gösterenlere malzeme verdi.
Sonradan CHP'li bir başka PM üyesi Enver,''Ne Mutlu Türküm Diyene'' söylemi otoriter bir anlayış ve talihsizlik dedi.andımız kalkmalı yerine Hrant Dink'in eşinin mektubu okunmalı gibi saçma sapan,CHP tabanına ters gelen şeyler söyledi,bir başka Yeni CHP'li PM üyesi Fettullah Gülen kanaat önderidir,ona karşı çıkan komünisttir dedi! Yeni CHP'den bu sözlerin hiçbirine tepki gelmedi.Habur'dan gelenlerin avukatı,PKK yandaşı Sezgin Tanrıkulu genel başkan yardımcısı ve milletvekili yapıldı.Sonunda seçime gidildi ve Baykal gelsin CHP tek başına iktidar olur diyenler duvara tosladı,fena çuvalladı.Demek ki işine geldiğinizde biz Mustafa Kemal'in CHP'siyiz,işinize gelmediğinde biz yeni CHP'yiz demekle,bir Gandi,bir Ecevit olmakla,içi boş Devrimci Kemal söylemiyle olmuyor bu iş!


Seçimden sonra tutuklu iki milletvekiliye sahip çıkmak adına yemin etmeme kararı aldı CHP,bana göre yanlıştı bu karar,BDP,Sezgin Tanrıkulu çizgisiydi bu,CHP mecliste yemin edip iki milletvekili için mecliste mücadele etmeliydi.Bir karar alındıysa da arkasında durulmalıydı.Başbakan tükürdüklerini yalayacaklar lafından çok geçmeden tükürdüğünü yaladı yeni CHP! İsa Gök gibi sözünün eri,onurlu milletvekili hariç tam kadro yemin etti.Başbakan da CHP diklendi ama dik duramadı diyerek şu Nasrettin Hoca fıkrasıyla alay etti CHP ile haklı olarak:'Kahvede bir masa sohbetinde yeni yemekler bulma fikri ortaya atıldı. Hoca bunu sonuna kadar dikkatlice dinledi ve gayri ihtiyari:- “Ben de bir defa kar ile ekmek yemeğini hazırlamıştım, ama o benim bile hoşuma gitmedi”.


CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yaşadığı diğer fıkra gibi olayları da ben yazayım(Yürüyen merdivene ters binme,30 Ağustos'ta ve benzeri seremonilerde yaşanan ayağa kalkıp kalkmama tereddüdü,yaz tatilinde askerlik gibi komedilere girmeyeceğim):


1-Kemal Kılıçdaroğlu,referandumda halkı hayır oyu vermeye davet ederken kendisi oy kullanamadı.Böylece söylemleri ile benzeştiği BDP'nin boykot çizgisine gelmiş oldu.İnternette BDP, bilseydik ittifak yapardık açıklaması yaptı diye geyikler döndü.

2-Seçimden önce 29 ilde ön seçim kararı aldılar,Denizli'ye ikinci sıraya kontenjan koydular,bu kontenjanı kullanmadılar,YSK bu kontenjanın kullanılması gerektiğini açıklayıp uyarınca unuttukları(belki de cemaatten korktular) İlhan Cihaner'i aday göstermek geldi akıllarına birden,seçmen baskısıyla!

3-Genelbaşkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu,terör olaylarından sonra açıklama yaptı,partisi arkasında duramadı.Kemal Kılıçdaroğlu,''Herhalde internet ortamındaki kendi trafikleri içinde bir yoğunluk ya da aksaklık oldu. Bizim tavrımız yok'' gibi saçma sapan bir açıklama yaptı.

4-CHP Ankara il başkanı sabah istifa etti,istifası kabul edildi,öğleden sonra yeniden atandı.

Bunların hepsinin fıkradan farkı yok,daha nice fıkralık olay var yeni CHP'de, benim aklımda kalanlar bunlar sadece...Mustafa Kemal'in Cumhuriyet Halk Fıkrası,Gandi Kemal'in Cumhuriyet Halk Fıkrası oldu.

BDP özerklik ilan ediyor,kriz geliyor,yeni anayasa tartışmaları,şike operasyonu var,bir günde bir düzineden fazla şehit verdik,bay Kemal tatildeydi,tepki duymadık hiç kendisinden! Seçim meydanlarında ben hesap uzmanıyım diye caka satıyordu,Hesap Uzmanları Kurulu kaldırılıyor,ses yok,tepki yok beyefendiden,tükürdüğünü yaladı,yemin etti ya,iyi tatiller,aman tatilinizi bozmayın,iyice dinlenmeyi hakettiniz!Can Ataklı'nın yazdığı gibi yaz uykusuna yatıp, tükürdüklerinizi hazmetmeye mi çalışıyorsunuz?
Arda GİRGİN
http://bihaberport.blogcu.com/mustafa-muglali-olayi-ve-kilicdaroglu/8781816
http://bihaberport.blogcu.com/sav-in-onder-inizi-gitsin-sav-unmayin/9114825

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder